facebook

DET FYRES OPP I BODØ!

Gjennom det Kulturråd-støttede prosjektet Firing Up har profesjonelle keramikere besøkt skoler rundt om i landet og formidlet sin kunnskap til elever og lærere. Nå er turen kommet til Nord- og Midt-Norge med Firing Up-konferanse i Bodø.

Norske kunsthåndverkere har gleden av å invitere til Firing Up konferanse på flotte Stormen Kulturhus i Bodø 7. september 2017.

Konferansen skal vise kulturarbeidere, skoleledere og lærere keramikkens fascinerende fagområde og tenne gløden for keramikk i undervisningen. Målet med konferansen er at flere skoleledere og lærere prioriterer keramikk i kunst- og håndverksundervisningen og skape oppmerksomhet rundt situasjonen for estetiske fag i skolen.

I løpet av dagen vil du blant annet få et innblikk i keramikkens rike historie – fra gamle japanske tradisjoner og steinalderkeramikk til dagens samtidskeramikk, og det vil være inspirerende eksempler fra gjennomførte Firing Up-prosjekter. Vi vil også se eksempler på hvordan visuell kunst kan engasjere barn og unge. Til sist bringer vi fagpersoner og politikere sammen for å diskutere status for estetiske fag i skolen.

Les mer om Firing Up på Norske kunsthådverkeres nettsider, der finner du også årets program og påmeldingsinformasjon.

Sjekk også ut deres arrangement på Facebook.

Lenke til Nyhetsarkiv