facebook

KUNST I NATUR - BarneLabben 2018

 «Se! En kattekanin som står på ski uten å ha ski!». Utropet kommer fra Sigrid, 10 år. Sigrid har vært på Kjerringøy og deltatt på Barnelabben 2018. I løpet av fire flotte augustdager har ungene, under veiledning av profesjonelle kunstnere, jobbet kreativt med ulike materialer i det spektakulære naturlandskapet. Respekt for naturen, estetiske læringsprosesser, glede og mestring møter ungene som får utfolde seg i og med naturen som inspirasjon. KKS har vært så heldige å få følge barn og kunstnere en av disse dagene.

Respekt for naturen er selve fundamentet i tenkningen rundt Barnelabben, forteller kunstner og initiativtaker Ane Øverås, som også står bak Kjerringøy Land Art Biennale. På BarneLabben skal ungene kunne jobbe fritt i skapende prosesser og lære om naturmaterialer, håndverksteknikker og redskapsbruk. Å bruke hele kroppen, samt å oppleve stolthet, glede og mestring er også viktige målsettinger.

Det som utspiller seg mellom lyngrabbene og i fjæra på Kjerringøy er estetiske læringsprosesser i praksis. Gjennom kroppslige, sansemessige erfaringer og lek med ulike problemstillinger tilegner ungene seg ny kunnskap.

KKS fulgte barnelabben 2018 en dag. Les mer om dette unike tilbudet i vår ressursbase og la deg inspirere ved skolestart!

Lenke til Nyhetsarkiv