facebook

NORSK SKOLE FÅR AUSTRALSK DRAHJELP


Anne Bamford, den anerkjente australske professoren i kreativitet, har vært i Norge for å undersøke hvordan det står til med den kunstfaglige opplæringen.

Fra november 2010 til mai 2011 reiste hun på kryss og tvers i Norge. På vegne Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen satte hun kreativitet, innovasjon, musikk, dans, drama, og design under lupen.  

 

Rapportene kan du laste ned her, eller send oss en e-post på kunstkultur@nord.no, så sender vi så mange du trenger, helt gratis, til deg.

 

 

Arts and Cultural Education in Norway     Norsk versjon av kartleggingen

 Engelsk, fullversjon

 

 Norsk oppsummering

 

Prof. Bamford er kjent for sin rapport The Wow-factor på oppdrag for UNESCO i 2006. Anne Bamford så på kreativitet i forhold til innovasjon, innflytelse på samfunnet, mangfold og likeverd.

I Wow-faktoren belyser hun blant annet hvordan kunstfagene bedrer elevenes forhold til skolen og dermed læring i andre fag.

”Land som tar kunst og kultur i skolen alvorlig er også de samme landene som skårer høyt på PISA-undersøkelsen” Anne Bamford

Frafall i britisk skole gikk ned etter at kreative bedrifter ble trukket inn skolen gjennom ”Creative Partnerships”. Er dette også en løsning på Kunnskapsminister Kristin Halvorsens satsningsområde i norsk skole?

 

Aftenposten

Nationen

Utdanningsnytt

NRK

BT.no

http://www.youtube.com/watch?v=2yAZmbUDZIU

Bergen kommune

Musikk i skolen

Kunst og design (PDF 0,5MB)

Drammens tidene

UNOF

Sandsli barnehage

Fellesrådet for kunstfagene i skolen

Aftenposten